Het raadselachtige vrouwelijke orgasme

Op de middelbare school giechelden mijn vriendinnen en ik over veel seksgerelateerde grappen. We spraken over periodes en plaagden elkaar over onze verpletterende, echte, beroemde of fictieve verhalen. Maar niemand sprak echt ooit (open en eerlijk) over vrouwelijke masturbatie. Ik denk dat iemand ervan af wist. Ik ook niet niet. Ik wist niets van vrouwelijke orgasmes.

Toen ik er meer over kwam te weten en ik leerde hoe je een orgasme kon krijgen kon ik mezelf er nog steeds niet toe brengen erover te praten met mijn vriendinnen. Het leek raar, mogelijk afwijkend, omdat geen van hen zelfs maar iets schuins had genoemd. Ik vond eindelijk de moed om het aan mijn beste vriendin te vertellen die ik als meer wereldwijs zag in dit soort zaken maar ze ontkende volledig enige kennis ervan te hebben en zag er zelfs nogal geschokt uit. Dus heb ik het daarna nooit meer echt genoemd.

Historisch gezien is de vrouwelijke seksualiteit onderdrukt. Zelfs nu, met alle vooruitgang die het feminisme heeft geboekt, is het nog steeds moeilijk voor vrouwen om zich open te stellen voor het ervaren van seksueel genot.

Dit artikel bespreekt de verschillende opvattingen over vrouwelijke seksualiteit, en vrouwelijke orgasmes in het bijzonder, door de eeuwen heen, beginnend vanaf de Middeleeuwen en in de aanloop naar de moderne tijd.

Geloof het of niet, de voorloper van de moderne vibrator, een hysterie-apparaat genaamd, werd gebouwd door artsen. Ze gaven er de voorkeur aan om een machine te gebruiken in plaats van hun handen om hun vrouwelijke patiënten een klinisch orgasme te geven, om hen te genezen van zogenoemde hysterie, iets dat lijkt op seksuele frustratie. Voor degenen onder jullie die de serie Boston Legal hebben bekeken, seizoen 2, aflevering 20, wordt de hysterie-apparaat ook genoemd.

Mythen, misvattingen en onderdrukking

In de Middeleeuwen werden vrouwelijke orgasmen essentieel geacht voor de conceptie. Uiteindelijk was conceptie hoogst onwaarschijnlijk zonder een mannelijk orgasme.

Maar deze gebrekkige theorie heeft sommige mensen ertoe bewogen te beweren dat als een vermeende verkrachting resulteert in een zwangerschap, het helemaal geen verkrachting kan zijn, omdat de vrouw plezier ervaart. Deze redenering is op zoveel niveaus gebrekkig en walgelijk. Een vrouwelijk orgasme is niet nodig voor conceptie en een orgasme is onvrijwillig en kan optreden tijdens verkrachting. Dat maakt het niet minder een verkrachting.

In de Victoriaanse tijd werd de vrouwelijke seksualiteit onderdrukt en de vrouwelijke hysterie, die gekenmerkt werd door seksueel verlangen, en de neiging om problemen te veroorzaken tussen andere symptomen, werd beschouwd als een medische aandoening en in sommige gevallen een geestesziekte. Dit bleef zo tot 1952. Vrouwelijke hysterie, die in wezen werd geïdentificeerd door tekenen van seksuele frustratie, werd ook wel zwervende baarmoeder of de weduwenziekte genoemd. In verschillende tijden in de geschiedenis zijn deze aandoeningen behandeld met behulp van klinische orgasmen, gedwongen hysterectomie en zelfs opsluiting in mentale instellingen.

Volgens dit artikel heeft Freud aan onze problemen bijgedragen. Ik kan niet zeggen dat ik verrast ben. Het artikel zegt dat Freud beweerde dat een vrouw die geen vaginale orgasmes kon bereiken als ijskoud moest worden beschouwd en dat het haar eigen tekortkoming was en dat de man er niets aan kon doen. Dit resulteerde in vrouwen die orgasmes naspeelden om te voorkomen dat ze frigide zouden worden.

Geef jezelf een Orgasme Kado

Womanizer Clitoris Stimulator W500 Pro
 Womanizer Clitoris Stimulator W500 Pro - paars
Kleur: paars

Koop bij bol.com

Discrete levering

Satisfyer Pro Penguin Luchtdruk Vibrator
Satisfyer Pro Penguin Luchtdruk Vibrator - Zwart/Wit
Kleur: zwart/wit

Koop bij bol.com

Discrete levering

Satisfyer Pro 2 Next Generation Drukgolf Stimulatie
Satisfyer Pro 2 Next Generation - Brons
Kleur: brons

Koop bij bol.com

Discrete levering

Plaats een reactie